+4 021 202 31 31

Lansarea programului de prevenție a căderilor la vârstnici

Compania finlandeză HUR OY, furnizor principal ICEMED de aparatură pentru exerciții cu rezistență, pe bază de aer comprimat, a lansat Programul de Prevenție a Căderilor la vârstnici, constând într-un pachet format din echipamente, software și aplicații multidisciplinare în prevenția căderilor.

Determinarea inițială a parametrilor se face folosind software-ul HUR de testare a capacității fizice a pacientului, testare realizată cu ajutorul platformei de echilibru, dar și prin măsurarea forței.

Software-ul dezvoltat de Laboratoarele de Cercetare HUR măsoară caracteristicile funcționale și cognitive ale pacientului. Sunt reținute informații legate de toți indicatorii care pot influența echilibrul. Aceste informații sunt stocate în calculator pentru analiza ulterioară.

Platforma de echilibru evaluează poziția de echilibru a pacientului, incluzând gradul și direcția de înclinare; se pot stabili astfel conexiuni între caracteristicile pacientului și riscul de cădere. De exemplu, o înclinare laterală mai mare a fost asociată unui risc de cădere sporit. De asemenea, musculatura slăbită, este un semn al riscului ridicat de cădere.

Analiza despre care aminteam mai sus este făcută cu ajutorul sistemului de înregistare a performanțelor. Acesta este un dispozitiv portabil, care poate fi adăugat la întreaga linie de aparate de reabilitare HUR.

Cu ajutorul aparatelor HUR, exercițiile pentru întărirea întregii musculaturi și, totodată , pentru prevenirea căderilor sunt foarte sigure și eficiente. Pe lângă exercițiile în forță, este indicat să fie efectuate și exerciții foarte rapide, pentru antrenarea vitezei de reacție la căzături.

© 2014-2019 Icemed, toate drepturile rezervate
go to top