Compania finlandeză HUR – lider mondial în producerea de echipamente pentru exerciții cu rezistență, cu aer comprimat, lansează primul program de antrenament pentru vârstnici

Partenerul ICEMED,Hur-Finlanda1a lansat în Singapore, în octombrie 2014, primul program mondial de “Active Aging” pentru vârstnici.
Principalul obiectiv al acestui circuit îl reprezintă stabilirea gradului de eficacitate a exercițiilor fizice regulate la vârstnicii din Singapore.
Hur-fitness-ICEMED

Studiul a fost făcut în cadrul Wellbeing Innovation Lab, centru echipat cu aparate Hur, cu ajutorul a 37 de subiecți cu vârstele între 55 și 78 ani.

Programul fiecărui participant la studiu a fost personalizat în baza testării și analizei preliminare.
Testarea a fost facută cu ajutorul aparatelor Hur, echipate pentru testare isometrică și a unui sistem de analiză a echilibrului.

Testare-isometrica

Pe parcursul celor 10 săptămâni ale studiului, participanții au lucrat în sesiuni de 60 de minute, de două ori pe săptămână, asistați de un fizioterapeut.
La capătul celor 10 săptămâni rezultatele au fost următoarele:
– peste 80% dintre participanți au înregistrat o creștere medie cu 25% a forței, atât la membrele inferioare cât și la cele superioare;
– forța mușchilor abdominali a crescut în medie cu 34% la toți participanții;
– cea mai mare creștere s-a înregistrat la flexie – cu până la 200%;
– o îmbunătățire cu 125% a timpului de stat în poziție de echilibru pe un picior, cu ochii deschiși.
La aflarea rezultatelor post-program, participanți la studiu au fost încântați de progresele făcute și au observat, pe lângă un echilibru mai bun și o forță musculară crescută, o stare generală de bine. Au conștientizat, de asemenea, importanța antrenamentelor efectuate cu regularitate.

HUR-fitness-ICEMED-2

Posted in Kinetoterapie, Producatori echipamente