Despre terapia shockwave

Terapia shockwave este folosită în practica medicală de peste de peste 30 ani ( 1980, Germania), debutând cu tehnologia ESWL (Extracorporeal Shock Wave Littothripsy)  – metodă minim invazivă de tratament a litiazei reno-ureterale.

ESWT (Extracoropreal Shock Wave Therapy) reprezintă metoda neinvazivă de combatere a durerii și tratament în principal pentru afecțiunile sistemului musculo-scheletal.  În multe cazuri, terapia shockwave înlocuiește cu succes intervențiile chirurgicale, rezultate excelente fiind obținute în medicina sportivă, ortopedie sau în urologie (mai exact în tratarea Disfuncției erectile).
Dispozitiv-ShockWave-piezoelectric

Tehnologia shockwave piezo ESWT – PiezoWave II
Principiul de funcționare – Concentrat și precis

Elementele piezo-ceramice sunt ordonate pe o suprafață concavă, astfel încât, în momentul excitării lor cu un impuls electric de înaltă tensiune, generează o presiune mecanică.

Datorită preciziei de aliniere a elementelor piezo-ceramice, fiecare impuls generat este concentrat pe o suprafață bine determinată.
Aplicator piezo

Tocmai această concentrare exactă a impulsurilor generate determină unda șoc în punctul dorit.

Tehnologia shockwave piezo elimină necesitatea oricăror alte dispozitive adiționale de direcționare a undelor, grație concentrării exacte.

Pornind de la această tehnologie, Richard Wolf și Elvation au dezvoltat un aplicator cu design compact și cu zonă focală bine definită.

Terapia nedureroasă este foarte silențioasă, nivelurile de energie sunt ajustabile, neexistând practic efecte adverse asupra zonei de tratament.

Aplicatorii au fost concepuți fie cu un singur strat de cristale piezo, fie cu două straturi, funcție de nivelul de energie necesar.

În plus, pentru rezultate cât mai bune și pentru a minimiza dispersia undelor în afara zonei de tratament, tehnologia folosește distanțiere cu gel la contactul cu piele pacientului. Acestea au forma conică, sunt interschimbabile, cu grosime ajustabilă din 5 în 5 mm.

Adâncimea de pătrundere a undelor de șoc este cuprinsă în intervalul 0-6 cm.
aplicator-shockwave-piezoelectric

Principala particularitate a tehnologiei dezvoltată de Richard Wolf și Elvation și înglobată în dispozitivul PiezoWave II constă în cele 3 tipuri de aplicatori – concentrat, concentrat liniar și planar, aplicatori care facilitează tratamentele nu numai în fizioterapie, ortopedie, medicină sportivă, dar și în urologie (Disfuncția Erectilă) sau în tratarea piciorului diabetic.
shockwave-piezoelectric

Durabilitatea aplicatorilor reprezintă un alt avantaj de luat în seamă. Durata de viață poate ajunge până la 5 milioane de șocuri, în cazul surselor concentrate.

Ar mai fi important de amintit posibilitatea de conectare on-line, cu aplicații utile din AppStore, utilizatorii fiind astfel mereu în pas cu ultimele tendințe mondiale care privesc terapia shockwave.

Posted in Cele mai noi echipamente, Fizioterapie