O nouă generație de aparate de fizioterapie

Noua gamă de aparate de fizioterapie ale producătorului japonez ITO, pe care ICEMED îl reprezintă cu onoare în România, surprinde prin versatilitate și design revoluționar. Dispozitivele sunt portabile, intuitive și ușor de utilizat. Tehnologia ultra-modernă include combina de fizioterapie cu 6 canale – EU 941, aparatele de ultrasunete multifrecvență US 751, aparat de ultrasunete portabil waterproof US 101L și US 103S și cel mai performant dispozitiv TECARDIA-TKR 800.

Aparatul de diatermie (TECAR) înglobează cea mai performantă tehnologie, pentru categoria sa de echipamente medicale.

Pentru a înțelege în profunzime calitățile dispozitivului DIA-TKR 800, vă invităm să facem împreună o incursiune în istoria terapiei TECAR.

comparatie-Tkr

Diatermia își are etimologia în grecescul dia – thermos = prin căldură.  TECAR este, de fapt, acronimul pentru Transfer Energetic Capacitiv și Rezistiv. Prin această terapie, corpul folosește propria energie și mecanisme de regenerare la nivel tisular și muscular, efectul fiind cel de vindecare.

În plan evolutiv, această tehnologie revoluționară își are originea în secolul al XIX-lea, când fizicianul scoțian J.K. Maxwell a demonstrat teoria undelor electromagnetice. Contribuția la ceea ce astăzi este cunoscut sub numele de terapie TECAR și-au adus-o și alți savanți (Heinrich Hertz, Nikola Tesla, Doc. Arsene d’Arsanoval), eforturile lor științifice fiind încununate în 1906, prin crearea primului dispozitiv de diatermie.

Terapia TECAR a fost folosită cu succes încă din 1970, în tratarea a numeroase patologii precum: artroză, epicondilită, bursită, contracturi musculare, tendinită, sciatică, spondiloză, coxartroză, sindrom de canal carpian, gonartroză, fasciită plantară. De-a lungul timpului, au fost dezvoltate numeroase tipuri de aparate pentru terapie TECAR.

Ce aduce nou DIA-TKR 800

Unul din elementele inovatoare aduse de DIA-TKR 800 este acela că modurile de emisie rezistiv și capacitiv, sunt generate prin intermediul unui singur aplicator, în loc de două.

DIA-TKR 800 este prevăzut cu un sistem de asociere care permite operatorului să aleagă valorile de tratament potrivite și adaptate la sensibilitatea fiecărui pacient.

Aparatul japonez DIA-TKR 800 include o enciclopedie cu un număr impresionant de tratamente. Fiecare terapie este documentată cu imagini 3D, recomandări și indicații în toate etapele.

Pentru cunoscători, un alt element de noutate adus de aparatul de diatermie distribuit de ICEMED, este modul de lucru pulsat ajustabil – în care durata pulsurilor poate fi ajustată de operator, oferind țesuturilor timp de relaxare termică.

Design-ul modern este și foarte compact, fapt ce transformă aparatul TECAR într-unul portabil.

Nu în ultimul rând, display-ul color, tactil face navigarea mult mai ușoară.

În final, amintim principalele efecte terapeutice ale diatermiei: efect analgezic, antiinflamator, reechilibrare metabolică, biostimulator, dar și oxigenare la nivelul țesuturilor.

Datorită caracteristicilor sale deosebite, aparatul este recomandat în reabilitare medicală sau medicină sportivă, unde refacerea rapidă este esențială pentru reluarea activitații și obținerea de performanță.

Posted in Cele mai noi echipamente, Fizioterapie